Přístup k Zero UI na českém trhu - Kojecká, Jana; Basl, Josef, 1961-; Gála, Libor, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce se zabývá jedním z trendů v oblasti vývoje informačních systémů a technologií, a to konceptem Zero UI. Cílem diplomové práce je zjistit přístup dodavatelů informačních systémů a technologií na českém trhu k problematice Zero UI. Dílčími cíli jsou zjištění, jak jsou dodavatelé s problematikou seznámeni, jaká je momentální penetrace tohoto konceptu, co dodavatelé považují za přínosy a hrozby Zero UI a jaké mají plány a výhledy do budoucna v horizontu 2-5 let. Pro dosažení stanoveného cíle je provedena rešerše dostupných zdrojů a představena problematika Zero UI. Na základě teoretické části je vytvořena metodika výzkumu a stanoveny výzkumné otázky, které vedou k naplnění cíle. Podle této metodiky je vytvořen dotazník pro dodavatele informačních systémů a technologií na českém trhu. Z výsledků šetření je zjištěno, že většina dodavatelů nejeví zájem o tuto problematiku a tento trend je v České republice teprve v počátcích penetrace. Pro nepříliš mnoho podniků, které se problematikou již zabývají, je tak konkurence na českém trhu nízká. Hlavním přínosem této práce je celistvý pohled na problematiku, vytvoření výzkumného modelu, jeho možnou znovupoužitelnost, zveřejnění výsledků výzkumu a závěrečná doporučení.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses