Analýza trhu práce v odvětvích v Praze a Moravskoslezském kraji v letech 2001 – 2019 - Suchánek, Jan (2019)
Bakalářská práce se pomocí analýzy trhu práce v Moravskoslezském kraji a v Praze mezi lety 2001 až 2019 snaží determinovat odvětví a pohlaví nejvíce citlivá na změnu hrubé přidané hodnoty. Pomocí analýzy vývoje zaměstnanosti, volných pracovních míst a produkce hrubé přidané hodnoty nastiňuje trendy jednotlivých odvětví a pohlaví na trhu práce. Z analýzy dat vyplynulo, že ženy na trhu práce v Praze mají vyšší pravděpodobnost ztráty zaměstnání při poklesu hrubé přidané hodnoty než muži, naopak v Moravskoslezském kraji tento trend nevidíme. V obou krajích z analyzovaných dat sledujeme značně rozdílnou citlivost odvětví na změnu hrubé přidané hodnoty.