Analýza trhu práce v odvětvích v Praze a Moravskoslezském kraji v letech 2001 – 2019 - Suchánek, Jan; Rotschedl, Jiří, 1982-; Křítková, Soňa, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se pomocí analýzy trhu práce v Moravskoslezském kraji a v Praze mezi lety 2001 až 2019 snaží determinovat odvětví a pohlaví nejvíce citlivá na změnu hrubé přidané hodnoty. Pomocí analýzy vývoje zaměstnanosti, volných pracovních míst a produkce hrubé přidané hodnoty nastiňuje trendy jednotlivých odvětví a pohlaví na trhu práce. Z analýzy dat vyplynulo, že ženy na trhu práce v Praze mají vyšší pravděpodobnost ztráty zaměstnání při poklesu hrubé přidané hodnoty než muži, naopak v Moravskoslezském kraji tento trend nevidíme. V obou krajích z analyzovaných dat sledujeme značně rozdílnou citlivost odvětví na změnu hrubé přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Jiří Rotschedl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses