Výzkum parametru zařízení pro chytrou domácnost - Mačura, Viktor; Basl, Josef, 1961-; Gála, Libor, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem v této práci je především získání informací o vzájemné kompatibilitě či nekompatibilitě různých senzorů a zařízení chytré domácnosti, zjištění reálného chování nebo jejich vzájemné porovnání v určitém předem definovaném prostředí, podle kterého lze předpovídat stejné vlastnosti při reálném zapojení v instalované chytré domácnosti. Především díky rozsáhlosti problematiky internetu věcí, kam spadá jako podmnožina chytrá domácnost můžeme dnes vybírat z celé řady nejen technologií komunikace těchto zařízení, ale i platforem pro snazší nastavení prostředí, což nabízí na první pohled obrovskou míru variability, ale ve skutečnosti vzniká spíše chaos pro uživatele bez detailní znalosti této problematiky. Proto je práce zaměřena i na detailnější pohled využívaných technologií komunikace v chytrých domácnostech a popis vybraných zástupců platforem, které tyto technologie využívají a jejich porovnání. Díky této diplomové práci, může jakákoliv zainteresovaná firma zjistit kompatibilitu a vlastnosti jednotlivých produktů obsažených v této práci nebo existující možnosti, zda vůbec lze tato zařízení přimět ke komunikaci a běžný zákazník a budoucí uživatel chytré domácnosti pozná současné technologie a jejich možnosti v porovnání s dalšími, takže si dokáže lépe vybrat platformu pro svoji domácnost.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses