Čínské bezhotovostní metody plateb a příležitosti jejich využití v podnikových aplikacích - Horňák, Miroslav (2019)
Diplomová práce se věnuje čínským bezhotovostním platebním systémům, konkrétně portfoliu služeb Alipay a WeChat Pay. Jejím cílem je představit možnosti čínských platebních systémů a na příkladech ukázat příležitosti, které tyto služby a jejich ekosystémy představují pro podnikové aplikace. Toho je dosaženo řadou dílčích cílů, které i čtenáři navíc přibližují situaci na čínském trhu bezhotovostních plateb, porovnávají tento trh s jeho evropským protějškem a v neposlední řadě analyzují možnosti a náležitosti samotné integrace.