Čínské bezhotovostní metody plateb a příležitosti jejich využití v podnikových aplikacích - Horňák, Miroslav; Buchalcevová, Alena, 1958-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se věnuje čínským bezhotovostním platebním systémům, konkrétně portfoliu služeb Alipay a WeChat Pay. Jejím cílem je představit možnosti čínských platebních systémů a na příkladech ukázat příležitosti, které tyto služby a jejich ekosystémy představují pro podnikové aplikace. Toho je dosaženo řadou dílčích cílů, které i čtenáři navíc přibližují situaci na čínském trhu bezhotovostních plateb, porovnávají tento trh s jeho evropským protějškem a v neposlední řadě analyzují možnosti a náležitosti samotné integrace.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses