Agilná transformácia v bankovom prostredí - Bačová, Nikola; Oškrdal, Václav; Budka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Agilné riadenie softvérových projektov sa vďaka svojím prínosom dostáva do popredia a zavádza sa nie len v malých, ale aj veľkých spoločnostiach po celom svete. Diplomová práca sa zaoberá problematikou reálnych tímov v bankovom prostredí, ktoré zaviedli Scrum do vývoja a Kanban do údržby aplikácie. Hlavným cieľom je analýza problémov vybraných tímov počas agilnej transformácie a návrh konkrétnych opatrení, ktorými dané problémy odstrániť. V tejto súvislosti bolo potrebné nadobudnúť dostatočné znalosti predovšetkým z oblasti tradičných a najrozšírenejších agilných prístupov riadenia, ktoré sú spracované a porovnané v teoretickej časti práce. Použitím kvalitatívnych metód výskumu došlo k získaniu potrebných informácii pre spracovanie analýzy. Medzi zistené problémy zhodujúce sa s výsledkami celosvetových prieskumov, patrí najmä nedostatočná komunikácia a kooperácia zainteresovaných strán, podceňovanie prípravnej fázy iterácie, slabá znalosť metodík a nedodržiavanie, resp. absencia definovaných praktík. Praktická časť práce je následne venovaná navrhnutým opatreniam, ktoré pomôžu v odstránení nedostatkov, a tým efektívnejšej agilnej transformácii vývojových tímov a tímu IT podpory bankovej aplikácie.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses