Strategická analýza podniku - Grubner, Jan; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato diplomová práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Doosan Bobcat EMEA, s.r.o. Cílem práce je zpracovat strategickou analýzu podniku, vyhodnotit výsledky a navrhnout možná doporučení či změny. Teoretická část se věnuje základním pojmům z oblasti strategického řízení a analytickým metodám, pomocí kterých se strategická analýza provádí a vyhodnocuje. Praktická část se věnuje vybranému podniku, jeho charakteristice a následně jsou na něj aplikovány vybrané metody strategické analýzy, které jsou popsány v teoretické části. Postupně je analyzováno vnější a vnitřní prostředí podniku. Výsledky těchto analýz jsou následně shrnuty ve SWOT analýze, následně je pomocí TOWS a IE matic definován strategický směr, kterým by se měla společnost v budoucnosti ubírat. Ná základě tohoto výstupu a dalších poznatků získaných v průběhu zpracovávání jednotlivých analýz jsou navrhnuta konkrétní doporučení, která by měla společnosti pomoci v budoucím vývoji.
Vedoucí práce: Mojmír Sabolovič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: strategický management; podnikový management; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; industrial management; financial analysis; master's theses