Ochrana osobnosti při správě daní - Patočka, Radim; Boháček, Martin, 1947-; Marková, Hana, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem disertační práce je poskytnout ucelený pohled v oblasti zásahů správce daně do osobnosti fyzických a právnických osob a na právní ochranu před těmito zásahy. Součástí předkládané disertační práce je ověření hypotézy, že podstatného zvýšení efektivity správy daní lze docílit mírnými zásahy do osobnosti. V rámci této hypotézy se ověřuje teze, že vyšší důraz na plošný sběr údajů pro správu daní vede k nižší míře použití standardních mocenských nástrojů správy daní. Další hypotézou je to, že právní prostředky ochrany osobnosti jsou v českém právu dostatečné. Pro zvýšení efektivity správy daní je též důsledné vážení zájmů na ochranu osobnosti při konstruování nástroje správy daní již v legislativním procesu.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: obchodní a mezinárodní hospodářské právo [obor disert. práce]; disertace; dissertations