Využití nutričního problému v praxi - optimalizace stravy pro vegetariány - Trejbalová, Kamila; Kuncová, Martina, 1974-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Předmětem zkoumání bakalářské práce je nutričním problém a jeho využití v praxi. Konkrétně se jedná o vytvoření týdenního jídelníčku pro skupinu vegetariánů. Tento hlavní cíl je naplněn pomocí lineárního programování. Celá práce je rozdělena na dvě části, teoretickou, kde jsou definovány všechny pojmy z oblasti operačního výzkumu, a praktickou. V první části jsou také zmíněny zásady zdravé stravy a alternativní způsoby stravování, zejména vegetariánství a veganství. V praktické části je několik modelů. Nejprve se realizuje minimalizace ceny a maximalizace užitku pro vytvoření jídelníčku pro ženy, muže a děti. Poté jsou výsledné znalosti shrnuty a z nich je vytvořeno shrnující menu pro každého. Zjištěné informace jsou také použity pro vytvoření jednodenního jídelníčku pro vegany. Všechny výpočty jsou prováděny v programu MPL for Windows.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses