Webová aplikace určená k vzdělávání fotbalových rozhodčích - Vyhnanovský, Milan; Hradil, Jiří; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Rozhodčí – diskutované téma v České republice hráči, fanoušky nebo novináři. Málokdo z těchto fotbalových nadšenců si vůbec uvědomuje, že jednou z podmínek pro jejich činnost je splnění teoretických testů.Samotní rozhodčí se připravují pomocí různých prostředků. Chybí ale dostupný způsob, jak se na tyto testy připravit bez větší časové náročnosti. Cílem této práce je návrh a implementace webové aplikace, která by rozhodčím pomáhala a ušetřila by jim čas strávený nad přípravou stejně jako finanční a materiálové náklady s ní spojené.Práce je rozdělena do části teoretické a praktické. V teoretické části je popsáno, jakým způsobem momentálně testování probíhá a jak se rozhodčí připravují. Dále je vyhotoven výzkum, který ukazuje, jak moc je nové řešení jejich přípravy potřebné a jaké by měly být základní principy samotné aplikace. V této části jsou také zanalyzovány současné možnosti vzdělávání rozhodčích jak v českém, tak anglickém jazyce. Na tuto část je navázáno praktickou částí, která obsahuje postup vývoje softwaru dle Metodiky Malých softwarových projektů (Rejnková 2011).Autor se v průběhu tvoření této práce pokouší o navázání spolupráce s tzv. Pravidlovou komisí Fotbalové asociace České republiky (fotbal.cz 2019b) s tím předpokladem, že práci a samotnou aplikaci by rád dále rozvíjel v následujících letech, aby v budoucnu mohla plně nahradit tradiční přípravu rozhodčích a také jejich samotné testování.Aplikace však nebude sloužit pouze rozhodčím, ačkoliv se jedná o největší cílovou skupinu. Může mj. dobře posloužit také trenérům, kteří se připravují na zkoušky trenérských licencí a samozřejmě může pomoci také hráčům, funkcionářům nebo fotbalovým fanouškům v tom, aby se ve svých znalostech fotbalových norem posunuli dále.Výstupem této práce je
Vedoucí práce: Jiří Hradil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses