Analýza možností automatického měření běžeckých závodů - Křivda, Martin (2019)
Cílem této práce je provést analýzu možností automatického měření běžeckých závodů pomocí technologie, která využívá RFID čipy se zaměřením na organizátory menších závodů.Tato práce v první řadě seznámí čtenáře se současným stavem měření závodů v České republice. Dále mu bude představena aktuální situace na trhu v podobě dostupných open-source aplikací informačních technologií a na základě metody SLR vyhodnoceno nejvíce vyhovující řešení. V druhé řadě bude čtenář seznámen s technologií RFID a možnostmi, jak tuto technologii využít při organizaci běžeckých závodů. V poslední části bakalářské práce bude na základě předcházejícího poznání představena prototypová aplikace pro automatické měření běžeckých závodů. Pro naplnění daného cíle jsou využity znalosti získané ze sociologického průzkumu, portálů GitHub nebo SourceForge, které jsou především známé k šíření open-source aplikací. Dále jsou využity dokumentace výrobců komponent, kteří pracují s technologií RFID a v této problematice se pohybují.Na základě zjištěných údajů je možné říci, že na současném trhu se nenachází optimální produkt, který by podporoval organizaci a automatické měření běžeckých závodů a splňoval požadavky nízkých nákladů na pořízení. Proto byla navržena prototypová webová aplikace, která splňuje obecné požadavky na organizaci a automatické měření závodů pomocí RFID čipů. Webová aplikace je implementována pomocí PHP frameworku Laravel a dále bude šířena jako open-source.