Bezpečnostní rizika napadení systému škodlivým softwarem - Drha, Jan; Luc, Ladislav; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem této bakalářské práce je shrnout výčet bezpečnostních rizik, spojených s používáním počítače, dále analýza hrozeb v podobě škodlivého softwaru, analýza antivirových systémů a závěrem uvádím praktické testy antivirových softwarů.První část práce se věnuje pohledu na bezpečnost, s ní spojený nástup moderních technologií a nových komunikačních kanálů. Popisuje hrozby pro uživatele osobních počítačů a navrhuje bezpečnostní řešení. Druhá část analyzuje škodlivé softwary, od historie až po současnost, včetně podrobného popisu virů. Třetí část práce je věnována antivirovým systémům. Čtvrtá kapitola popisuje srovnání antivirových systémů a testuje nejlepší z nich.Uvedením rizik, které hrozí pří užívání osobního počítače, bych chtěl dokázat, že běžný uživatel se dnes bez kvalitní počítačové antivirové ochrany neobejde.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses