Využití rámce Nexus pro škálování agilní metodiky Scrum - Strihová, Barbora; Buchalcevová, Alena, 1958-; Žalčík, Hynek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce s názvem "Využití rámce Nexus pro škálování agilní metodiky Scrum" se zabývá rámcem Nexus, který vznikl v roce 2015 za účelem škálovat metodiku Scrum bez porušení agilních principů. Cílem práce bylo popsat rámec Nexus pro škálování agilní metodiky Scrum, porovnat rámec s ostatními rámci pro škálování, a z kvalitativního výzkumu formou rozhovoru pomocí návodu vyvodit závěry výhod a nevýhod tohoto rámce. Cíl byl dosažen vytvořením rozsáhlého teoretického popisu rámce Nexus v českém jazyce, srovnáním rámce Nexus se dvěma nejpoužívanějšími přístupy ke škálování agilních metodik, provedením kvalitativního výzkumu formou rozhovoru s návodem a následným definováním předností a nedostatků rámce Nexus. Práce by měla být přínosná těm, kteří mají zájem o vzdělání se ohledně rámce Nexus v českém jazyce, získat náhled do zavádění a fungování rámce Nexus v praxi v českém prostředí a informovat se o přednostech a nedostatcích rámce Nexus. Čtenářům by měla diplomová práce napomoci při případném rozhodování, zda-li rámec Nexus je vhodný k zavedení do prostředí, ve kterém například pracují.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses