Ochrana spotřebitele seniora v České republice - Polák, Tomáš (2019)
Diplomová práce má za cíl zjistit s jakými nekalými a agresivními obchodními praktikami se aktuálně setkávají senioři v České republice. Metodou zjišťování bude analýza odpovědí výběrového souboru seniorů, které budou získány prostřednictvím strukturovaných rozhovorů s otevřenými otázkami. V praktické části také bude uskutečněn rozhovor s návodem se zástupcem České obchodní inspekce, která se aktivně věnuje kontrolám předváděcích akcí mířících právě na tuto skupinu spotřebitelů. Zároveň bude uskutečněn kvalitativní rozhovor s návodem se zástupcem Rady seniorů. Práce volně navazuje na autorovu bakalářskou práci "Nekalé marketingové techniky namířené na seniory v České republice" (2016) a jejím dalším cílem je zjistit, jak se za tři roky posunula pozice seniora v České republice ve vztahu k nekalým praktikám z pohledu seniorů.