Analýza reálnych dát s cieľom zvýšiť conversion rate v emailovej komunikácii - Puškár, Ján; Berka, Petr, 1959-; Kliegr, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práca je orientovaná na analytický a praktický prístup k emailovému marketingu a skúmala ho z pohľadu reálneho projektu pre nemenovanú spoločnosť. Cieľom projektu bolo zvýšenie conversion rate a ďalších vybraných ukazovateľov emailovej komunikácie pomocou zhlukovej analýzy a personalizovaného obsahu emailu.Práca sa v teoretickej časti venuje objavovaniu znalostí v databázach, metodológii CRISP-DM, marketingu so zameraním na priamy marketing a uvádza aj príklady využitia data miningu v oblasti marketingu.V praktickej časti je demonštrovaný postup riešenia úlohy v súlade s metodológiou CRISP-DM. Posledná kapitola obsahuje zhodnotenie emailovej kampane.
Vedoucí práce: Petr Berka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses