Budování osobního brandu online - Zadáková, Diana (2019)
Diplomová práce je věnována procesu budování osobního brandu. Práce je rozdělena na část teoretickou, metodologickou a praktickou. V teoretické části je vysvětlen pojem osobní brand, představeny koncepce vhodné pro nalezení vlastní USP a detailně popsán proces osobního brandingu se zaměřením na online prostředí. Praktická část spočívá v analýze vybraných nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích s cílem identifikovat klíčové faktory, které přispěly k vybudování silné osobní značky. Metodologie analýzy je představována vlastním assessment modelem PECS, který je detailně rozpracován v praktické části. V závěru jsou uvedeny shrnující výsledky provedené analýzy. Současně je uvedena sada doporučení, jakým způsobem by měl jedinec budovat a řídit osobní brand zejména online.