Přizpůsobení metodiky MMSP-AV pro vývoj webových aplikací v Angularu a Javě - Havlíček, Petr; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Hlavní cíl diplomové práce je přizpůsobení metodiky MMSP-AV (Metodika pro Malé Softwarové Projekty – Agilní vývoj) pro vývoj webových aplikací v Angularu a Javě. Práce demonstruje metodiku MMSP-AV na vývoji reálného projektu a konkrétní webové aplikace a zkoumá, kde je potřeba ji rozšířit, aby dobře fungovala pro vývoj webových aplikací vAngularu a Javě. Vprvní části práce definuje oblast webových aplikací, vysvětluje metodiku MMSP-AV a popisuje výběr technologií pro webovou aplikaci. Technologie se v dnešní době velmi rychle mění a pro technologie v oblasti vývoje webových aplikací to platí dvojnásob. Proto si tato práce neklade a ani si nemůže klást za cíl výběr nejlepších technologií pro vývoj webových aplikací. Klade si za cíl výběr takové skladby technologií, které povedou k implementaci kvalitní, stabilní a rychlé webové aplikace, která dobře poslouží svému účelu. Ve svém závěru práce hodnotí výsledky práce. Výsledky jak samotné aplikace, tak metodiky MMSP-AV a jejího rozšíření. V neposlední řadě by práce měla posloužit studentům i vývojářům se začínajícími projekty webových aplikací.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses