Mezinárodní auditorské standardy, jejich aplikace a role v Ruské federaci - Deshchitsa, Olga; Králíček, Vladimír, 1952-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je seznámit čtenáře s problematikou finančního auditu podle mezinárodních auditorských standardů a jejich aplikace v Ruské federaci. Pozornost je věnovaná především situaci v oblasti auditorské profese v Rusku, role a použití ISA v průběhu provedení auditu ruskými auditorskými firmami nebo jednotlivými auditory. Dalším úkolem je snaha porovnat mezinárodní auditorské standardy s ruskými pravidly v oblasti auditu. Pro dosažení výše uvedených cílů byla popsaná úloha mezinárodních standardů v systému ekonomických vztahů, jejich tvorba, struktura, výhody a nevýhody spojené se zavedením a vztah s mezinárodními účetními standardy IFRS. Následně byl popsán vývoj a současný stav auditních pravidel v Ruské federaci, jejich struktura a zároveň je uveden stručný porovnávací popis s ostatními členskými státy SNS. Závěrečným bodem práce je porovnání ISA a národních auditorských standardů v Ruské federaci a uvedení příkladu použiti několika mezinárodních standardů v praxi.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses