Release management a verzování SAP - Jirků, Václav (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou release managementu a komplexností SAP landscape ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout a ověřit proces, který bude monitorovat vzájemné závislosti systémů SAP v rámci release managementu a verzování SAP ve ŠKODA AUTO a.s.. K dosažení tohoto cíle je využita metodika ITIL V3. V práci jsou popsány SAP systémy, které společnost využívá a následně je analyzován současný stav systémů a release managementu. Dále je identifikován nedostatek, který společnosti způsobuje komplikace během projektů a je pro něj navržené řešení. Navrženému procesu pro monitorování SAP landscape je přiřazen vlastník a správnost procesu je následně ověřena. Cíle se podařilo dosáhnout a výstupy práce byly přijaty společností.