Vliv influencerů na nákupní chování spotřebitele - Rutová, Petra; Zamazalová, Marcela; Stříteský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce pojednává o fenoménu online influencerů a jejich vlivu na nákupní chování spotřebitele. Zaměřuje se především na blogerky a youtubery, jejich vliv na rozhodování spotřebitele a také na nástroje marketingové komunikace, které na svým kanálech využívají. Cílem této práce je zjistit, zda youtubeři a blogerky mají vliv na nákupní chování spotřebitele a také jaké nástroje marketingové komunikace je nejvíce ovlivňují. Teoretická část se věnuje zejména charakteristice influencerů, blogů, youtuberů, sociálních sítí, nákupnímu chování spotřebitele a také nástrojům, které lze využívat v online marketingové komunikaci. K dosažení cíle práce byl proveden primární výzkum pomocí dotazníkového šetření a pro ucelenost tématu také strukturované rozhovory s respondentkami, které pravidelně sledují aktivity vybraných blogerek a youtuberů.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses