Strategická analýza - Rozsypal, David (2019)
Cílem bakalářské práce je vypracování strategické analýzy podniku TOS Varnsdorf, a.s. a navrhnout doporučení pro její budoucí rozvoj. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány základní metody a postupy pro vytvoření strategické analýzy. V části praktické je představena firma, její historie, profil, mise, cíle a vize. Následuje externí analýza, která se skládá z analýzy mikrookolí a makrookolí. Další je interní analýza, která je vypracována pomocí analýzy VRIO, finanční analýzy, hodnototvorného řetězce a portfolio analýzy. Výsledky jednotlivých analýz jsou následně zpracovány do SWOT analýzy. Výstupem SWOT analýzy jsou silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení podniku, na jehož základě jsou v závěru práce formulovány strategická doporučení.