Využití Google Analytics v konkrétní firmě - Petrov, Richard; Sedláček, Jiří, 1963-; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá nástrojem pro měření návštěvnosti Google Analytics a jeho využitím v konkrétní firmě. Práce v úvodu zmiňuje dostupné metodiky měření a jejich přes- nost a dále shrnuje funkce Google Analytics, jeho výhody a omezení. Poté se zaměřuje na reporty, postup implementace nástroje a možnosti využití dat o návštěvnících k optimalizaci webových stránek. Praktická část obsahuje analýzu webových stránek vybrané firmy. Zkoumá trend vývoje návštěvnosti, vybrané klíčové ukazatele, které porovnává s jejich prů- měrnými výkony v odvětví. Dále zkoumá cestu zákazníků k objednávce, zdroje tržeb dle pro- duktů, demografických údajů zákazníků, zdrojů akvizic, hlavní sezóny jednotlivých produ- ktů a zákazníky dle lokality. Na základě výsledků analýzy přináší návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses