Motivační systém a spokojenost zaměstnanců - Koubková, Barbora (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice motivace a spokojenosti zaměstnanců ve vybraném podniku. Cílem této bakalářské práce je analýza současného motivačního systému v podniku a analýza spokojenosti zaměstnanců se stávajícím motivačním systémem. Následně je mým cílem stanovit opatření a doporučení pro zlepšení současného motivačního systému a zvýšení spokojenosti zaměstnanců, aby nedocházelo k fluktuaci zaměstnanců ve firmě. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou na základě odborné literatury vymezeny základní pojmy, které souvisí s pracovní motivací a pracovní spokojeností zaměstnanců. Praktická část je rozdělena na dvě části. V první části je představen vybraný podnik a popsán jeho současný motivační systém. V druhé části je zanalyzována spokojenost zaměstnanců s motivačním systémem pomocí dotazníkového šetření. Na závěr jsou identifikovány slabé a silné stránky podniku a na základě nich jsou vymezena opatření a doporučení pro následné zlepšení motivačního systému.