Motivační systém a spokojenost zaměstnanců - Koubková, Barbora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Žižka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice motivace a spokojenosti zaměstnanců ve vybraném podniku. Cílem této bakalářské práce je analýza současného motivačního systému v podniku a analýza spokojenosti zaměstnanců se stávajícím motivačním systémem. Následně je mým cílem stanovit opatření a doporučení pro zlepšení současného motivačního systému a zvýšení spokojenosti zaměstnanců, aby nedocházelo k fluktuaci zaměstnanců ve firmě. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou na základě odborné literatury vymezeny základní pojmy, které souvisí s pracovní motivací a pracovní spokojeností zaměstnanců. Praktická část je rozdělena na dvě části. V první části je představen vybraný podnik a popsán jeho současný motivační systém. V druhé části je zanalyzována spokojenost zaměstnanců s motivačním systémem pomocí dotazníkového šetření. Na závěr jsou identifikovány slabé a silné stránky podniku a na základě nich jsou vymezena opatření a doporučení pro následné zlepšení motivačního systému.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses