Automatizovaná evidence docházky pomocí technologií rozpoznávání obličejů - Endršt, Jiří; Gála, Libor, 1965-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem této práce je vytvoření prototypového řešení, které by zjednodušilo často pracnou a zdlouhavou evidenci docházky. První část se zabývá rozborem současného způsobu evidence docházky a jejími hlavními problémy. Následuje rešerše možných řešení včetně seznámení s dostupnými metodami a algoritmy pro detekci objektů v obraze a rozpoznávání a identifikace lidských tváří. Praktická část se zaměřuje na vytvoření prototypu aplikace pro automatizovanou evidenci docházky studentů na kurz či zkoušku. Porovnává různé metody v tomto konkrétním případě užití a zkoumá možnost trénování vlastního rozpoznávacího modelu. Důležitou částí je také legislativní pohled na problematiku detekce obličejů, který se s příchodem nové směrnice GDPR výrazně ztížil.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses