Finančná a strategická analýza spoločnosti Lidl Slovenská republika - Fritzký, Dominik; Staňková, Anna, 1951-; Fedák, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto diplomová práca sa zapodieva analyzovaním spoločnosti Lidl na slovenskom trhu, a to konkrétne finančnou a strategickou analýzou. Práca je rozdelená na dve hlavné časti, prvá je zadefinovanie teoretickej základne, ktorá je následne východiskom pre praktickú, druhú časť práce. V praktickej časti, konkrétne finančnou analýzou je podnik analyzovaný samostatne ale taktiež porovnaný s vybranými konkurentmi v odvetví maloobchodu od roku 2013 do roku 2017. Finančnú analýzu tvorí vertikálna a horizontálna analýza spoločnosti, pomerové ukazovatele a bonitný a bankrotné modely hodnotiace zvolenú spoločnosť porovnávajúc ju s konkurentmi. V časti strategickej analýzy sa vykonáva PESTEL analýza, Porterov model piatich síl a SWOT analýza.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses