Analýza trendů Warehouse Management Systems (WMS) - Pangrác, Jiří (2019)
Tato práce se zabývá trendy na trhu Warehouse Management Systémů (WMS). V práci je popsána historie skladových systémů, jejich obecný popis a jednotlivé procesy, které jsou ve skladech řešeny. Dále jsou vybrány některé moderní trendy v technologiích (big data, cloud, automatizace, internet of things, Location Based Services) a tyto technologie jsou teoreticky popsány. V praktické části jsou dotazovány někteří z velkých dodavatelů WMS na způsob, jakým implementují tyto technologie. Jejich odpovědi jsou analyzovány a uvedeny do kontextu s dalšími externími analýzami (například Hype cycle nebo Magic quadrant od firmy Gartner). V závěru je konstatováno, jak vybraní dodavatelé implementují ve svých WMS řešeních vybrané technologie.