Analýza trendů Warehouse Management Systems (WMS) - Pangrác, Jiří; Basl, Josef, 1961-; Pinte, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce se zabývá trendy na trhu Warehouse Management Systémů (WMS). V práci je popsána historie skladových systémů, jejich obecný popis a jednotlivé procesy, které jsou ve skladech řešeny. Dále jsou vybrány některé moderní trendy v technologiích (big data, cloud, automatizace, internet of things, Location Based Services) a tyto technologie jsou teoreticky popsány. V praktické části jsou dotazovány někteří z velkých dodavatelů WMS na způsob, jakým implementují tyto technologie. Jejich odpovědi jsou analyzovány a uvedeny do kontextu s dalšími externími analýzami (například Hype cycle nebo Magic quadrant od firmy Gartner). V závěru je konstatováno, jak vybraní dodavatelé implementují ve svých WMS řešeních vybrané technologie.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses