Automatické vylepšení webové typografie - Glac, Pavel (2019)
Tato práce se zabývá úpravou typografie ve webovém prohlížeči, kdy je zobrazován text, který není v souladu s českými typografickými pravidly.V práci je popsána vytvořená knihovna, která je napsána v jazyce JavaScript. Pro procházení textových řetězců jsou použity regulární výrazy. Kód knihovny se nachází na síti github, kde je popsána i případná implantace do kódu stránky.Při testování scriptu nebyla nalezena jediná stránka, kde by script nefungoval. Toto řešení tak lze použít na kteroukoliv internetovou stránku.Přínos této práce je především pro webové vývojáře, kteří potřebují upravit hladkou sazbu na webu a hledají jednoduché řešení na implementaci. Knihovna intuitivně řeší problémy, které mohou nastat a pokud nastanou, tak na ně upozorní.