Porovnání platforem pro realizaci Smart Cities - Elstnerová, Simona; Zamazal, Ondřej; Vacura, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá konceptem Smart City neboli chytré město, který vznikl v reakci na přibývající počet lidí žijících ve městech. S rostoucí populací roste i spotřeba přírodních zdrojů, množství vytvořeného odpadu a potřeba automatizace mnohých městských služeb. Koncept Smart City v sobě spojuje informační a komunikační technologie, existující městskou infrastrukturu, obyvatele a vedení města. Souhrnně se veškeré využité informační technologie dají nazvat platforma, na níž je chytré město postaveno, a právě popisem a porovnáním nejznámějších dodavatelů platforem pro realizaci Smart City konceptu se tato práce zabývá. V teoretické části je po přečtení odborné literatury uveden základní popis Smart City, jeho jednotlivé komponenty a nejdůležitější technologie, jež jsou při realizaci Smart City nezbytné. V praktické části jsou uvedeni nejznámější dodavatelé Smart City platforem, z nichž je vybráno 6 zástupců a ti jsou podrobně popsáni a následně dle stanovených kritérií ohodnoceni a porovnáni. Bakalářská práce má tři hlavní cíle, a to seznámení s tématem Smart City, průzkum ICT trendů souvisejících se Smart City a porovnání platforem pro realizaci Smart City.
Vedoucí práce: Ondřej Zamazal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses