Phishing v hernom priemysle - Heldes, Adrián (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá témou phishingu, a to v hernom priemysle, v dnešnej dobe veľmi závažným problémom.Prvý ciel práce je zoznámiť čitateľa s phishingom obecne a v hernom priemysle. Pre dosiahnutie tohoto cieľu je vypracovaná teoretická časť, ktorá sa skladá z informácií o phishingu a o jeho typoch. Potom je podrobne popísaný herný priemysel, online obchod s hernými produktmi/hernými menami, vývojové trendy v online obchodovaní a riziká, ktoré s online obchodovaním súvisia.Druhým cieľom práce je poskytnúť užívateľom platformy Steam informácie o phishingových útokoch a ako sa proti ním brániť. Pre tento cieľ je vybraná platforma Steam a rôzne externé webové stránky, ktoré sa používajú na obchod alebo hazard. V praktickej časti sú rozobrané phishingové útoky a opatrenia, ktoré vybraná spoločnosť urobila, aby sa tieto útoky neopakovali. Následne je porovnávaná bezpečnosť vybranej platformy s inými veľkými platformami. K vybraným útokom sú vypracované analýzy a možné opatrenia voči daným útokom. Práca je zakončená súhrnom o útokoch a možných protiopatreniach.