Přímé zahraniční investice do automobilového průmyslu v Číně - Hadroušek, Daniel (2019)
Tato diplomová práce se zabývá přímými zahraničními investicemi do automobilového průmyslu v Číně. Cílem této diplomové práce je analýza metod vstupu na zahraniční trh, analýza automobilového průmyslu v Číně, přímých zahraničních investic koncernu Volkswagen a automobilky Škoda Auto v Číně s příkladem lokalizace modelů Škoda pro tento trh. Teoretická část se zabývá metodami vstupu na zahraniční trh s důrazem na přímé zahraniční investice. Praktická část se věnuje historii a aktuálnímu stavu automobilového průmyslu v Číně, poté se zaměřuje na přímé zahraniční investice koncernu Volkswagen a Škody Auto v Číně. Závěr diplomové práce shrnuje výsledky zjištění týkající se automobilového průmyslu v Číně a poukazuje na úspěch koncernu Volkswagen na tomto trhu, včetně značky Škoda Auto, která krom přímých zahraničních investic také lokalizuje své produkty pro čínský trh.