Přímé zahraniční investice do automobilového průmyslu v Číně - Hadroušek, Daniel; Hořejší, Bronislava, 1955-; Hudík, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá přímými zahraničními investicemi do automobilového průmyslu v Číně. Cílem této diplomové práce je analýza metod vstupu na zahraniční trh, analýza automobilového průmyslu v Číně, přímých zahraničních investic koncernu Volkswagen a automobilky Škoda Auto v Číně s příkladem lokalizace modelů Škoda pro tento trh. Teoretická část se zabývá metodami vstupu na zahraniční trh s důrazem na přímé zahraniční investice. Praktická část se věnuje historii a aktuálnímu stavu automobilového průmyslu v Číně, poté se zaměřuje na přímé zahraniční investice koncernu Volkswagen a Škody Auto v Číně. Závěr diplomové práce shrnuje výsledky zjištění týkající se automobilového průmyslu v Číně a poukazuje na úspěch koncernu Volkswagen na tomto trhu, včetně značky Škoda Auto, která krom přímých zahraničních investic také lokalizuje své produkty pro čínský trh.
Vedoucí práce: Bronislava Hořejší
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses