Analýza marketingové a komunikační strategie vybrané značky - Kubíková, Edita (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou českého trhu barev na vlasy. Zaměřuje se na segment barevných barev na vlasy určenou spíše mladší cílové skupině, a to konkrétně na produktovou řadu Schwarzkopf LIVE, která spadá pod společnost Henkel. Cílem této práce je analýza a zhodnocení marketingové a komunikační strategie řady barev na vlasy Schwarzkopf LIVE a na základě analýzy sekundárních dat a dotazníkového šetření navrhnout zlepšení strategie stávající. Teoretická část obsahuje poznatky o marketingové strategii, značce a komunikaci. Praktická část mapuje a analyzuje trh barev na vlasy v ČR za pomoci analýzy sekundárních dat výzkumné agentury a poté se zaměřuje konkrétně na značku Schwarzkopf LIVE, u které se zabývá současnou marketingovou a komunikační strategií a analyzuje ji. Praktická část obsahuje také vlastní dotazníkové šetření. Na základě analýz sekundárních a primárních dat jsou vypracovány návrhy na zlepšení marketingové strategie značky.