Zdravotnické datové standardy na území České republiky - Novotný, Tomáš; Potančok, Martin; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje analýzu zdravotních datových standardů na území České republiky a Evropské unie. Hlavním cílem práce bylo vytvořit koncepci řešení, obsahující doporučení pro prostředí České republiky v problematice zdravotních datových standardů. V úvodní části práce je za pomoci rešerše literatury popsáno několik vybraných zdravotních datových standardů. Následuje analýza stavu datových zdravotních standardů na území Evropské unie. Ta je provedena z pohledu jednotlivých států, a to za pomoc rešerše dostupných zdrojů. Pro doplnění analýzy proběhlo také několik rozhovorů. V rozhovorech je kladen důraz především na vnímání standardizace v elektronickém zdravotnictví a na vnímaní České republiky v rámci Evropské unie. Cílem rozhovorů bylo získat kategorizovaný pohled na problematiku standardů. Následně bylo vytvořeno doporučení na základě analýzy stavu datových zdravotních standardů v Evropské unii a za pomoci těchto rozhovorů. Výsledné doporučení obsahuje vytvoření mostu mezi tuzemskými a mezinárodními standardy pro interoperabilitu zdravotních systémů. Doporučené řešení přináší otevření České republiky světu v problematice sdílení zdravotnických dat.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses