Analýza procesu poskytnutí hypotečního úvěru - Král, Tomáš; Svatoš, Oleg; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Práce se zaměřuje na analýzu procesu poskytnutí hypotečního úvěru. Hlavním cílem práce je zanalyzovat a navrhnout chybějící část business analýzy žádosti o hypoteční úvěr jedné z menších českých bank. Teoretická část práce je věnována vymezení základních pojmů čili seznámení se se standardy a metodikami pro modelování business procesů. V rámci standardů je rozebráno UML a BPMN a mezi pokryté metodiky patří MMABP a DEMO. Tyto dvě kapitoly by čtenáři měli poskytnout základní potřebnou vědomostní bázi okolo metodik pro modelování business procesů. Teoretická část dále nabízí základní teorii okolo hypotečního úvěru, jehož analýze se tato práce věnuje. Praktická část nese především diagramy, které byly namodelovány při analýze. Naleznete v ní TOGAF Event Diagram pro definování klíčových a podpůrných procesů, Class Diagram pro znázornění datových struktur problematiky a relací mezi nimi, BPMN (Business Process Model and Notation) pro detailní zobrazení celého schvalovacího procesu a jeho dílčích částí, a nakonec State Machine Diagram, který vychází z předešlého Class Diagramu a zachycuje životní cyklus jeho jednotlivých tříd. Toto celé je obaleno metodikou MMABP, pomocí které byl návrh celého procesu realizován.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses