Riziková analýza a její význam pro oblast řízení IS - Dufková, Kateřina; Svatá, Vlasta, 1952-; Zbořil, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se věnuje řízení rizik se zaměřením na analýzu rizik a její význam pro IS a řízení informační bezpečnosti. Hlavním cílem práce je analýza, zhodnocení a návrh na zlepšení analýzy rizik. Teoretická část práce je zaměřena na výklad nejdůležitějších pojmů z oblasti řízení rizik a bezpečnosti informací. Dále je v práci objasněn postup analýzy rizik a možnosti zvládání identifikovaných rizik. Práce také zahrnuje přehled klíčových norem a zákonů, důležitých pro oblast řízení rizik, analýzy rizik, informační a kybernetické bezpečnosti a oblast řízení IS. V praktické části je provedeno šetření, jak probíhá řízení rizik konkrétní organizace a poté je tento proces zhodnocen s důrazem na analýzu rizik a je navrženo zlepšení analýzy rizik.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses