Trendy v oblasti sportovních informačních systémů a technologií - Flóro, Jozef (2019)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu trendů v oblasti sportovních informačních systémů. Hlavním cílem diplomové práce je poskytnout čtenáři ucelený pohled na informační systémy a technologie ve sportu a jejích využití při analýze sportovních výkonu, používaní ve sportovních klubech, využití při sledování sportovců a trenérů a administraci sportu (sport CRM). Předmětem práce je analýza informačních systému technologií ve sportu, situace na trhu sportovních informačních systému, problematika internetu věcí a trendů 4.0. Práce je zaměřená na analýzu funkcí sportovních informačních systémů a technologií a jejích praktické využití v provozování sportovních klubů a analýze sportovců formou různých senzorů na hráčích pro zlepšení a zefektivnění jejich přípravy na sportovní výkony. V závěru autor vyhodnotí výsledky a shrne průzkum o využitelnosti sportovních systémů a technologií. Na základě zjištěných údajů může čtenář zhodnotit výhody a nevýhody informačních systémů a technologií ve sportu a vybrat si takovou technologií, která nejlíp splňuje požadované hodnoticí kritéria.