Současné přístupy k anonymizaci Big Dat v prostředí Hadoop - Heptnerová, Zuzana (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou anonymizace dat s využitím nástrojů frameworku Apache Hadoop. Hlavním cílem je tvorba anonymizované tabulky za pomoci oblíbeného konceptu k-anonymity. Dílčím cílem je popsání specifik aplikace na datovou sadu s českými údaji. V teoretické části naleznete úvod do problematiky. Konkrétně jsou zde objasněny typy zveřejňovaných dat, typ proměnných, rizika reidentifikace, metody anonymizace a stručně popsán pojem Big Data. Praktická část se věnuje implementaci daného řešení na uměle vytvořenou datovou sadu s českými hodnotami.