Současné přístupy k anonymizaci Big Dat v prostředí Hadoop - Heptnerová, Zuzana; Karkošková, Soňa; Augustín, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou anonymizace dat s využitím nástrojů frameworku Apache Hadoop. Hlavním cílem je tvorba anonymizované tabulky za pomoci oblíbeného konceptu k-anonymity. Dílčím cílem je popsání specifik aplikace na datovou sadu s českými údaji. V teoretické části naleznete úvod do problematiky. Konkrétně jsou zde objasněny typy zveřejňovaných dat, typ proměnných, rizika reidentifikace, metody anonymizace a stručně popsán pojem Big Data. Praktická část se věnuje implementaci daného řešení na uměle vytvořenou datovou sadu s českými hodnotami.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses