Analýza a návrh Self-service BI řešení pro maloobchodní společnost - Lam Thi Que, Huong; Pour, Jan; Heřmanský, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a návrh Self-service business intelligence (SSBI) řešení pro maloobchodní společnost, která se zabývá prodejem potravin, drogerie a smíšeného zboží. Cílem mé práce je zanalyzovat vlastnosti podniku a to jak z vnitřního, tak z vnějšího pohledu, na jejichž základě se navrhne pilotní SSBI řešení v programu Power Pivot. Toto řešení bude vyhovovat analyzovaným potřebám podniku, které jsou reálné a majitelem požadované. Práce bude členěna do dvou částí, přičemž důraz bude kladen na praktickou část, které bude věnována většina této práce. Začátek práce představuje úvod do BI a poté specificky do problematiky SSBI, kde se čtenář seznámí se základními pojmy z této dané oblasti. Následující dílčí část je tvořena obecnou charakteristikou společnosti a analýzou aktuálního stavu jejího informačního systému. Díky těmto zjištěným poznatkům je následně vypracován návrh SSBI aplikace sloužící jako pomocný nástroj pro vedoucí i zaměstnance společnosti. Aplikace, která je určena ke sledování stavu hospodaření společnosti, jim pomůže s rozhodováním v důležitých záležitostech nebo při rozhodování o změnách, které jsou potřebné pro fungování jejich malé rodinné společnosti a pro dosažení lepšího hospodářského výsledku.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses