Analýza byznys procesů a návrh IS ve fitness centru - Předotová, Eva; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce „Analýza byznys procesů a návrh IS ve fitness centru“ shrnuje základní poznatky z oblasti podnikových procesů a tvorby informačních systémů. Teoretická část se věnuje analýze a reengineeringu byznys procesů a představuje tři základní modelovací notace používané k jejich grafické reprezentaci: EPC, BPMN a Erikssonovo-Penkerovo rozšíření UML. Dále se zabývá procesním řízením a významem informačních technologií v procesně řízené organizaci. Další část shrnuje přístupy k tvorbě informačních systémů, varianty vývoje IS a jednotlivé vývojové fáze dle metodiky MMDIS. Závěr teoretické části je věnován jazyku UML určenému k objektově orientované analýze a návrhu IS. Teoretické poznatky jsou aplikovány v praktické části práce na konkrétním podniku. Na jejím začátku je za pomoci byznys modelu Canvas a SWOT analýzy představena společnost Fittop fitness & spa. Následuje identifikace podnikových procesů a detailní specifikace a grafická reprezentace procesů určených k reengineeringu, který je proveden v následující kapitole. Další část se věnuje analýze současného stavu informačního systému, na jejíž základě jsou vymezeny problémové oblasti a stanoveny funkční požadavky na nový IS. V závěru práce je pomocí UML nástrojů vytvořen návrh nového informačního systému.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses