Návrh marketingovej stratégie značky K2r v Českej Republike - Mészárosová, Karin (2019)
Diplomová práca sa zaoberá témou návrhu marketingovej stratégie pre značku pracích doplnkov K2r na českom trhu. Za svoj hlavný cieľ si práca kladie navrhnutie stratégie, vytvorenej na základe výstupov z jednotlivých analýz značky a konkurencie. Teoretická časť práce popisuje samotné kroky marketing managementu a toho, ako riadiť a budovať značku. Jej súčasťou je taktiež popis metodologických postupov, ktoré sú následne využité v praktickej časti. Praktická časť skúma prostredníctvom niekoľkých zvolených analýz samotnú značku, produkt, postavenie na trhu, konkurenciu a spôsob komunikácie. Jednotlivé analýzy sú vytvorené na základe sekundárnych dát (Nielsen, GfK, Tesco a DM report) a výstupov z kvalitatívneho výskumu, návštev v domácnosti. Hlavným prínosom tejto práce je poskytnúť spoločnosti Henkel Česká Republika kritický pohľad na aktuálne postavenie značky K2r na českom trhu a navrhnutie istých možností ako posilniť toto postavenie.