eHealth SR z pohľadu občana - Ruššinová, Dominika (2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou elektronického zdravotníctva na Slovensku, ktorého služby sú v rámci eGovernmentu v tejto krajine poskytované. Hlavným cieľom tejto práce je analyzovať v akom stave sa tento projekt nachádza od jeho začiatku až po súčasný stav a získať mienku na túto tému od občanov SR. Táto práca sa skladá z dvoch častí. V prvom celku teoretickej časti sú uvedené základné informácie spojené s elektronizáciou verejnej správy na Slovensku. Nasleduje oblasť, ktorá sa zaoberá elektronickým zdravotníctvom od jeho začiatku až po jeho celý priebeh a posledná oblasť teoretickej časti sa venuje tomu, aké služby sú aktuálne k dispozícii obyvateľom Slovenska. Druhá časť je praktická a je zameraná na obyvateľov Slovenskej republiky, ktorí na základe dotazníku hodnotia služby elektronického zdravotníctva na Slovensku, ich znalosti s týmito službami, spokojnosť a ich celkový pohľad na tento projekt. Záverečná časť práce sa venuje vyhodnotením týchto výsledkov získaných z dotazníkového prieskumu, ktorý je súčasťou tejto praktickej časti.