Informační grafika a její využití ve vzdělávání - Malcová, Kateřina; Horný, Stanislav, 1955-; Krsek, Libor, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
V dnešní době je svět přeplněn informacemi. Proto je dobré, když je v podávání informací určitý systém. Způsob, jak se lépe orientovat. Poměrně moderním nástrojem se v poslední době stává informační grafika, tedy prezentování informací pomocí nějakého typu designu (grafiky). Pokud člověka grafika zaujme, je to mnohem účinnější i zábavnější forma získávání nových informací. A to nejen jejím zpracováním, ale i na základě toho, že vizuální obrázek má větší předpoklady k zapamatovatelnosti. Nebylo by tedy dobré, tuto myšlenku využít a pokusit se tak zlepšit (a možná i trochu zpříjemnit) žákům školní povinnost?Cílem této bakalářské práce je zhodnocení, jak velký vliv může mít informační grafika na vzdělávání a zapamatování informací. Dále také vytvoření vhodné informační grafiky a praktické porovnání, zda by tato pomůcka měla být pro žáky přínosnější z pohledu zjednodušení učení.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses