Vývoj hry pro tréning finanční gramotnosti - Šenk, Martin; Palovská, Helena, 1959-; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tématem mé bakalářské práce je vytvoření hry v Javě, zaměřené na tréning finanční gramotnosti v dynamickém trhu. Dynamika spočívá v proměnlivých cenách surovin podle jejich aktuálního počtu v městských skladech. Pokud zboží přibývá, jeho cena se snižuje, zatímco při úbytku zboží (spotřebou a prodejem) ceny stoupají k maximu. Každé zboží má vlastní rozmezí minimální a maximální ceny.Bakalářská práce přináší návrh datové struktury pro daný projekt. Konkrétně se jedná o návrh prvků hry, průzkum trhu a zájmu o takovou hru, a návrh databáze. Práce navíc obsahuje začátek vývoje programu. Pro průzkum zájmu o hru byl použit dotazník a osobní dotazování, práce na projektu postupovala podle W-modelu a návrh databáze byl vytvořen na konceptuální a fyzické úrovni. Během práce jsem se dozvěděl mnoho zajímavých informací o historii Středočeského kraje, a získal jsem cenné zkušenosti při aplikaci teoretických poznatků z výuky během práce na tomto projektu. Celkově jsem s dosavadní prací spokojen, ovšem na projektu chci pokračovat i nadále, například formou diplomové práce během dalšího studia.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses