Porovnanie klasických a cloudových prístupov k data miningu - Dvorská, Daša (2019)
Predmetom tejto bakalárskej práce je porovnanie vybraných nástrojov pre data minig so zameraním na rozdiely medzi nástrojmi klasickými a cloudovými. Práca postupuje od predstavenie data miningového procesu na základe metodiky CRISP-DM, cez obecný popis cloudových a klasických prístupov a zhodnotením ich výhod a nevýhod. V praktickej časti sú vybrané produkty z oboch kategórií z rôznych hľadísk porovnávané, a výsledky porovnávania nástrojov následne tvoria podklad pre vyvodenie záverov.