Návrh a implementace mobilní aplikace na organizování času a omezení prokrastinace - Horáček, Jan; Smutný, Zdeněk; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací aplikace pro operační systém Android,která uživatelům umožňuje organizovat čas a omezit jejich prokrastinaci. Cílem práce je nazákladě shromážděných informací navrhnout a implementovat aplikaci, která řešíuživatelskou potřebu organizovat čas a omezit prokrastinaci. V první části jsou čtenářiobjasněny klíčové pojmy ohledně tématu prokrastinace a je seznámen s pravidlydesignového jazyka Material Design Guidelines. Dále je sestaven vzorek již existujícíchaplikací, které se týkají obdobného tématu a s pomocí získaných poznatků jsou aplikacesrovnány a zhodnoceny. Na základě srovnání jsou určeny vlastnosti navrhované aplikace,které jsou následně rozděleny na funkční a nefunkční a čtenáři je přiblížen jejich návrh.V druhé části je představena volba a implementace použitých knihoven a implementaceAndroid Architecture Components, které jsou postaveny na návrhovém vzoru MVVM. Dáleje čtenář seznámen s implementací podstatných a s řešením problematických částí aplikace.Následuje popis testování aplikace a vyhodnocení provedeného dotazníkového šetření.Hlavním přínosem této práce je aplikace, která na základě kladného hodnocení u vícenež 87 % respondentů dotazníkového šetření, řeší uživatelský problém s organizací času as omezováním prokrastinace. Přínosem práce jsou i poznatky uvedené v této práci společněs přiloženým zdrojovým kódem, které mohou čtenáři usnadnit proces návrhu aimplementace vlastního softwarového řešení pro platformu Android.
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses