Model racionálního střídání hokejových hráčů - Hertl, Jakub (2019)
Práce aplikuje ekonometrické postupy v oblasti sportovní statistiky. Vstupní data pro simu-lační modely v práci popisují hráče Národní Hokejové Ligy (NHL). Obsahují hráčův průměrnýčas strávený na ledě a odhad jeho individuálního výkonu. Data byla získána použitím lineár-ního regresního modelu B. Macdonalda [1].Cílem práce je konstrukce a využití dvou modelů, které simulují střídání hráčů v zápase.Jejich výstupem je statistika odhadu síly týmu. Výsledky jsou porovnány s počtem získanýchbodů týmem v sezóně pomocí lineární regrese a dalších postupů. Výsledný ukazatel síly týmubyl v lineárním regresním modelu, který používá počet získaných bodů jako vysvětlovanouproměnnou, vyhodnocen jako signifikantní.